У ComoMeOyes ми розробили додаток, щоб імітувати, як нас чує глуха людина.

Legislación sobre la detección de la sordera en recién nacidos
Клацніть на зображення, щоб перейти до програми зараз.

Клацніть на зображення вище, щоб перейти до програми ComoMeOyes і випробувати цю імітацію слуху як глуху людину. Якщо у вас є аудіограма людини, яку ви знаєте із втратою слуху, ми рекомендуємо вам налаштувати аудіограму, яку ви знайдете, щоб на кілька хвилин «поставити їм у вуха» і почути, як він чи вона.

Як працює програма ComoMeOyes?

Додаток пропонує вам простий досвід: запишіть свій голос протягом 10 секунд

Після запису вашого голосу протягом максимум 10 секунд програма ComoMeOyes створює 4 відео. Перший – це просто ваш голос, коли ви його чуєте. Другий – це моделювання того, як глухий із втратою слуху, представленим аудіограмою, чує ваш голос, так само, як ви його залишили (легка, поміркована, глибока втрата або аудіограмою, яку ви персоналізували за допомогою аудіометрії вашого відома особа). Два інших відео відповідають ізоляції лише втрати слуху в кожному з двох вух.

Результатами програми ComoMeOyes є 4 відео: ваш запис, ваш запис, модифікований, щоб імітувати, як людина з вадою слуху чує ваш голос, і обидва вуха ізольовані.

Для чого призначена програма ComoMeOyes?

Завдання програми ComoMeOyes – слухати власний голос вухами людини з вадами слуху. Життя в наших вухах, як глуха людина чує наш власний голос, дозволяє нам «поставити себе на їхнє місце», точніше, «поставити собі у вуха». Це досвід співпереживання.

«До чого співчуття?» – можуть запитати деякі, можливо, з певною гіркотою. Ну, крім очевидних пояснень, я б запитав найбільш стриманих людей: чому у людей є потреба у спілкуванні? Поставити себе на місце іншого має багато наслідків, і деякі з цих наслідків можуть бути життєво важливими.

Як ми можемо чути, як інша людина?

Легко. Люди з вадами слуху точно знають, що таке порушення слуху. Вони знають, якої саме втрати страждають ваші вуха при кожній частоті звуку. Завдяки аудіометрії.

Аудіограма – це графік, який узагальнює результати аудіометрії, вимірювання втрати слуху на кожній звуковій частоті. На цій аудіограмі представлені дві криві, по одній для кожного вуха: праворуч і ліворуч. Втрата слуху може бути різною в кожному вусі.

Коли людина з вадами слуху проходить аудіометрію, її втрата слуху вимірюється в діапазоні частот. Результат цих вимірювань узагальнено на графіку: аудіограма.

Що таке аудіограма?

Кожна глуха людина має аудіограму, яка вказує для цієї людини ступінь слуху. Втрата слуху вимірюється в кожному з двох вух. Втрата слуху не повинна бути симетричною; Крім того, крива аудіограми для лівого вуха та для правого вуха зазвичай має незначні варіації, і іноді ці відмінності можуть бути дуже великими.

Зазвичай, коли хтось каже нам “Я глухий”, ми уявляємо, як вони чують. Але зазвичай ця уява зазвичай не є правильною. Ми уявляємо, що “менше чує”, але питання в тому “скільки менше?”. І це питання важливе, оскільки воно впливає на те, як ми спілкуємось із глухим.

Це впливає на гучність нашого голосу. Це впливає на те, як важко ми працюємо, щоб воно бачило наше обличчя і могло спиратися на читання з губ. Це впливає на ритм наших слів. Це впливає на те, наскільки ми вокалізуємо. Це впливає на те, що ми хочемо вивчити мову жестів вашої країни.

Якщо він наш однокласник у школі, це впливає, бо він, можливо, не чув вчителя, поки його спина була написана на дошці, думаючи, що учні його вже чули. І це впливає на перерву, коли всі одночасно говорять голосно, а глуха людина, борючись проти цього нерозбірливого слухового вторгнення, іноді навіть для людей із повним слухом, не може розрізнити більше, ніж окремі слова, і повинна спробувати зрозуміти, що це таке. решта слів, які кожен сказав, намагаючись стежити за розмовою та мати можливість висловити свою думку та відчути інтеграцію.

Enfermedades que pueden causar sordera

Якщо він наш друг, це впливає на те, коли ми спілкуємося з ним по телефону, бажаємо прийняти відеорозмову, бажано, і таким чином насолоджуватися дзвінком.

Якщо це наш начальник або колега по роботі, або наш працівник, то бажано не надавати уваги завданням громадськості, що, хоча це може зробити так само добре, створює додатковий стрес для того, що зазнає людина без втрати слуху. Це впливає на прийняття рішення про те, що достатньо передати інструкції чи звіти по телефону або що краще зробити це особисто.

Це впливає на виявлення того, що глуха людина може мати вроджені таланти, які рідко мають люди без втрати слуху, тому що людина, що страждає глухотою, все своє життя спостерігала не лише за словами співрозмовника, але й за всіма деталями їхньої міміки, жести та інші сигнали мови тіла, коли він передавав кожне повідомлення, щодня, кожного року свого життя. І буде продовжувати це робити і надалі.

detección precoz de la sordera